PRVO IZ STRAHA, SAD IZ NEIMAŠTINE Građani i dalje kupuju samo osnovno

Trgovina kupovina šoping košarica
Ilustracija

Prije dva mjeseca, dok je epidemija tek stizala, i bilježeni su prvi slučajevi oboljelih od koronavirusa, na djelu smo imali paničnu kupnju.

Sumanuto kupovanje brašna, toalet papira, dezinfekcijskih sredstava bilježili su brojni mediji.
Danas, panike više nema, proizvoda na policama dovoljno ima, no građani i dalje kupuju samo osnovnije.

Nedekvatna pomoć gospodarstvu u Federaciji, gdje poslodavci još nisu dobili ništa od države, i tek se prijavljuju za minimalni doprinos od 244 marke po radniku, dovela je do preko 20 tisuća otkaza. Mnogima je sada jedino primanje naknada sa Službi za zapošljavanje u iznosu od 370 maraka.

„Situacija sa korona virusom je svakako odvela kupovinu u jednom smjeru a to je intenzivna opskrba osnovnim životnim namirnicama. Posljednjih mjesec dana potražnja za osnovnim životnim proizvodima je enormno porasla, dok su svi ostali manje neophodni proizvodi u padu“, potvrdili su iz tvrtke Robot.

Robe na policama ne manjka. „Situacija se svakako stabilizira na svim poljima, te su sve Robotove trgovine maksimalno osigurane svim robama i spremne odgovoriti potrebama svojih kupaca“, kažu iz Robota.

I u drugim trgovačkim lancima može se zamijetiti da građani kupuju samo osnovno za život. Luksuza više nema, i tko zna kad će biti.

Kako je hercegovina.info objavljivala mnogi su se ove godine okrenuli i poljoprivredi, što zbog straha od nestašice hrane, što zbog viška vremena uslijed epidemije. Iz nekoliko mostarskih poljoprivrednih radnji potvrdili su da ove godinje njive sade oni koji to nisu činili nikada.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.