ZNATE ONO KAD VAM TITRA DONJI KAPAK? Evo zašto se to događa

Vidi originalni članak
...čeličan pogled, ono počne treperiti bez imalo upozorenja. Imaš tikove, a oni su posljedica stresa i bez obzira koliko to nastojiš kontrolirati, izdajnički je to znak da si pod pritiskom.

Takav je "tik" rezultat grčeva koje "doživljavaju" tvoji sitni mišići oko oka i direktna su posljedica stresa. Osim pritiska okoline, drhtanje oka posljedica su prekomjerne konzumacije alkohola, kofeina i šećera. Dobra je vijest kako ne traju vječno i nisu opasni za zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi vole piti kavu i gazirana pića. Pojedini ljudi osjetljivi su čak i na čokoladu", pojašnjava američki oftalmolog Matthew Palmer. Smeta li vam ovaj tik sve što morate učiniti jest prestati piti alkohol, kavu i izbjegavati slatko. Dakako, eliminacija stresa je također poželjna.

Drugi razlog zašto ti oko drhti leži u činjenici da ti je oslabio vid, pa su se mišići oko oka umorili od nastojanja da fokusiraju predmete iz tvoje okolice. U tom slučaju trebaš naočale za vid.

Iako nema mjesta panici, takav tik može upućivati na dvije ozbiljne stvari . Tourretov sindrom ili parkinsonovu bolest. Samo bez panike, nema potrebe da zbog toga vaše oko odmah zatitra.

net.hr

Vezani članci