Riješite se PMS-a na prirodan način

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...doživljava neki stupanj PMS-a i mnoge s uspjehom ublažavaju simptome s jednim ili više prirodnih pripravaka. Pronađeno je 150 različitih simptoma PMS-a, a najčešći su iscrpljenost, razdražljivost, depresija, glavobolja, nervoza, napetost, promjene raspoloženja, nadutost, proljev, zatvor, čežnje za slatkim, osjetljive i povećane dojke, grčevi maternice, promjene u seksualnoj želji, bol u leđima, akne, naticanje gležnjeva i prstiju...

Simptomi PMS-a često se znaju pogoršavati ako se hranite nezdravo. Stoga, da biste lakše prebrodili te dane u mjesecu, smanjite unos masne i slane hrane, posebno u vrijeme mjesečnice. Izbjegavajte prejedanja, a radije jedite manje obroke više puta na dan. Jedite hranu bogatu vlaknima i kompleksnim ugljikohidratima, kao što su povrće i mahunarke, a izbjegavajte ljutu i kiselu hranu te kofein jer mogu dodatno pogoršati simptome. Da biste uspješno protjerali simptome PMS-a, okrenite se prirodnim lijekovima koje autorica Debora Yost preporučuje u svojoj knjizi 'Vodič kroz prirodne lijekove' u izdanju Mozaik knjige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istjerivači PMS-a

Kalcij - Istraživanja pokazuju da suplementi kalcija donose poboljšanje kod raznih simptoma PMS-a. u jednoj studiji 500 žena s PMS-om uzimalo je 1.200 miligrama kalcija u obliku kalcij karbonata kroz tri mjeseca. Prijavile u ublažavanje simptoma promjena raspoloženja, zadržavanja vode, čežnje za hranom i grčeve.
Preporučena doza: Uzimanje 1.500 mg na dan podijeljeno na više doza.

Magnezij - Ovaj mineral, uključen u regulaciju estrogena, pokazao se korisnim u ublažavanju menstrualnih grčeva.
Preporučena doza: uzimajte 250 mg na dan po potrebi.

PhotoCuisine
Saveznik u borbi s PMS-om je i maslačak
Vitamin B6 - Piridoksin ublažava depresiju povezanu s PMS-om. Uz to pomaže pri apsorpciji magnezija.
Preporučena doza: uzimajte 50 mg jedanput ili dvaput na dan.

Vitamin E - Ovaj vitamin smanjuje osjetljivost dojki, glavobolju, iscrpljenost i nervozu povezanu s PMS-om. U istraživanju koje obuhvatilo 75 žena koje su dva mjeseca uzimale vitamin E, njih 75 posto prijavilo je ublažavanje simptoma PMS-a.
Preporučena doza: uzimajte 400 I. J. na dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konopljika - Ova biljka od davnina se koristi u liječenju menstrualnih poremećaja zbog svoje mogućnosti uravnoteženja hormona. Žene sklone depresiji ne bi je trebale koristiti.
Preporučena doza: Na dan uzimajte od 180 do 240 mg standardiziranog ekstrakta.

Maslačak - Ova biljka je blagi diuretik i može pomoći u manjem zadržavanju tekućine povezanom s PMS-om.
Preporučena doza: Uzmite 300 mg tri puta na dan prije mjesečnice.

Ulje noćurka - Listovi i cvijet noćurka sadržavaju vrijedno ulje koje ublažava niz simptoma PMS-a uključujući grčeve, depresiju i osjetljive dojke.
Preporučena doza. Uzimajte 500 mg dva puta na dan.

Kineska anđelika - Poznata i kao ženski ginseng, kineska anđelika ublažava bolne grčeve.
Preporučena doza: Uzimajte od 300 do 500 mg dva puta na dan tijekom tjedna prije mjesečnice.

izvor: tportal.hr

Vezani članci