Hercegovke i Bosanke najprivlačnije na svijetu

Vidi originalni članak
Ovom titulom se mogu dičiti djevojke iz BiH, jer je istraživanje podijelilo veliki broj svjetskih internet portala.
"Naše žene ulažu u svoj ugled, a imaju i osjećaj da budu čiste, uredne i namirisane. Dotjerane su i lijepo izgledaju"

Portal je pripadnice ljepšeg pola podijelio na "veoma privlačne", "privlačne "normalno privlačne", "manje privlačne" i "neprivlačne".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bosanskohercegovačke djevojke se nalaze u istom rangu s djevojkama iz Srbije, Makedonije i Albanije. Dok su djevojke iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore svrstane u nižu kategoriju.

Sarajka Aleksandra Kovčević, koja je BiH predstavljala na brojnim natjecanjima ljepote smatra da je ova titula opravdana, jer kako i sama potvrđuje, djevojke u BIH mnogo posvećuju pažnje svom izgledu.

"Naše žene ulažu u svoj ugled, a imaju i osjećaj da budu čiste, uredne i namirisane. Dotjerane su i lijepo izgledaju", rekla je Aleksandra.

Ovo istraživanje prokomentirala je i Asja Hadžiefendić-Mešić, glasnogovornica Turističkog udruženja BiH.

"Ljepota žena s prostora Balkana oduvijek je poznata. Oduvijek se priča kako su Banjalučanke lijepe, ali su u brojnim pjesmama otpjevane i ‘kršne' Mostarke, Sarajke i žene iz drugih gradova BiH.Lijepo je da nas se neko sjetio i u tom istraživanju", rekla je za Glas Srpske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema ovom istraživanju među veoma privlačnim ženama mogu se izdvojiti žene iz baltičkih zemalja Estonije i Letonije, a zatim iz Kolumbije i Argentine.

U skupinu manje privlačnih djevojaka spadaju ljepše polovine iz SAD-a kao i većina zapadnih zemalja.

U kategoriju neprivlačnih žena spadaju Iračanke i Avganistanke, te djevojke iz nekoliko afričkih zemalja.

Vezani članci