Žene se boje muških ginekologa - s njima ne mogu otvoreno razgovarati

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
straživanjem, iza kojeg stoji University of Chicago Medical Center, željelo se otkriti razgovaraju li ginekolozi sa svojim pacijenticama o seksu te na koji način.

Rezultati su bili razočaravajući: od oko tisuću ispitanih ginekologa, samo je njih 63 posto reklo da razgovara s pacijenticama o njihovom seksualnom životu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 40 posto ginekologa je pitalo pacijentice imaju li problema u seksualnim odnosima, a 28 posto ih se zainteresiralo za seksualnu orijentaciju.

Zanimljivo je kako je tek 13 posto ginekologa u razgovorima spomenulo problem seksualnog zadovoljavanja. Također, četvrtina ispitanih doktora priznala je da s nekom vrstom negodovanja gleda na seksualne aktivnosti svojih pacijentica.

Mlađi ginekolozi i ginekologinje pokazali su se otvorenijim u ovom segmentu. Naime, među ginekologinjama 73 posto njih razgovara o seksualnim aktivnostima sa svojim pacijenticama, dok se kod ginekologa ta brojka penje na 54 posto.

Ginekologinje i mlađi ginekolozi lakše postavljaju i pitanje seksualne orijentacije ili identiteta, a to je zasigurno i jedan od razloga zašto većina žena preferira ginekologinje, što je pokazalo drugo istraživanje: 83 posto pacijentica bira doktorice ispred doktora.

Žene koje nisu u vezi ili u braku radije posjećuju ginekologinje zbog straha od osuđivanja njihova seksualnog života izvan stabilnog partnerskog odnosa od strane muških ginekologa. Ipak, ni to ne bi trebao biti problem, s obzirom da žene u SAD-u čine dvije trećine od ukupnog broja ginekologa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: javno.hr

Vezani članci