Sastojci koje biste trebali izbjegavati u šamponima za kosu

Vidi originalni članak

Možda je u problem u tome što ne čitate pažljivo etikete pa ne znate da se u privlačnim bočicama kriju sastojci koji vašoj kosi mogu donijeti više štete nego koristi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci koje treba izbjegavati

Sulfati

Sulfati su zapravo jaki kemijski deterdženti kake također nalazimo u sredstvima za odmašćivanje posuđa i kuhinjskih površina, a zaslužni za stvaranje bogate pjene. No, ne zavaravajte se, raskošna pjena nije znak dobrog šampona već prije signal da riskirate potencijalnu iritaciju vlasišta, crvenilo i svrbež.

Isopropyl alkohol

Vrlo je čest sastojak u kozmetickim proizvodima. Sintetiziran je iz mineralnog ulja i može se naći joši u sredstvima za poliranje drva i antifrizu. No, jako isušuje kosu i valsište te može dovesti dovodi do oštećenja i gubitka kose.

Formaldehid

Ovaj najčešći i najopasniji kemijski konzervans uništava bakterije, a kancerogen je u određenim količinama. Osim toga, iritira oči i dišni sustav te može uzrokovati upalne procese na koži.

Propilen glikol

Ovaj moćni rastvarač pomaže sastojcima za čišćenje da uđu dublje u vlasi, ali isto tako uništava proteine u zdravoj kosi i iritira osjetljivo vlasište i kosi.

izvor: tportal.hr

Vezani članci