S ovim kombinacijama čajeva dobit ćete idealni zimski napitak

Vidi originalni članak
Topli napitci zbog same svoje temperature na kratko zagrijavaju organizam što vraća tijelo na njegovu "radnu" temperaturu i stvara osjećaj ugode.

Mogu ublažiti upalne procese u ždrijelu, a konzumacijom prokuhane vode smanjuje se rizik od bakterijskih infekcija koje vrebaju zimom oslabjeli organizam, piše Ordinacija.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Topla tekućina potiče cirkulaciju, podiže krvni tlak, potiče lučenje probavnih sokova i time pospješuje probavu, rastapa sluz u dišnim putevima, grlu i ždrijelu i olakšava iskašljavanje.

- Biljne popare, odnosno čajevi od ljekovitog bilja mogu i specifično djelovati na određeni organski sustav u tijelu, dok napici od sušenog voća svojom aromom mogu djelovati na raspoloženje i opće stanje organizma.", pojasnila je Tena Niseteo, dipl.ing.preh.teh., nutricionistica.

Nije nužno ograničiti se na samo jednu vrstu čaja, napravite funkcionalni zimski napitak po svom ukusu: pomješajte zeleni čaj i čaj od mente uz dodatak pola cijeđenog limuna. Za one koji vole malo slađe jedna žlica meda bit će dovoljna.

Vezani članci