Resveratrol spada među najjače antioksidanse

Vidi originalni članak
Ova moćna tvar po sastavu je prirodni fenol, a znanost oko resveratrola toliko je kompleksna da njegovo djelovanje još uvijek nije u potpunosti razjašnjeno. Danas se resveratrol čak naziva i eliksirom mladosti zbog dobrobiti koje pruža starijim osobama.

Resveratrol je otkriven tijekom istraživanja koje je proučavalo mediteransku prehranu i njen utjecaj na zdravlje organizma. Tijekom godina istraživanja ove tvari, dokazano je mnogo pozitivnih učinaka na zdravlje našeg tijela, a posebice kod sprječavanja bolesti koje su karakteristične za kasnije stadije života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobrobiti resveratrola na zdravlje

Usporava starenje,
Štiti organizam od slobodnih radikala,
Sprječava nakupljanje naslaga na krvnim žilama,
Štiti srce i mozak,
Usporava zgrušavanje krvi,
Podržava zdravlje srčanih mišića,
Pomaže kod dijabetesa,
Blagotvorno djeluje kod bolesti crijeva,
Pruža anti-age djelovanje za kožu,
Sprječava propadanje kognitivnih funkcija,
Ima pozitivan učinak kod neuroloških bolesti.
resveratrol-grozde

Iako mu je najpoznatiji izvor grožđe te određene sorte crvenog vina, resveratrol se također nalazi u bobičastom voću (maline, borovnice, kupine) i kikirikiju, no u znatno manjim količinama.

Resveratrol se može konzumirati u obliku dodataka prehrani kojih na tržištu ima i više nego dovoljno. Također je poželjno uključiti bobičasto voće u prehranu jer će dodatno uravnotežiti unos vitamina i minerala te vas opskrbiti kontinuiranom dozom resveratrola za zdravlje.


Upozorenja i gdje kupiti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog povišenog testosterona tijekom konzumiranja resveratrola, dodatke prehrani na bazi resveratrola poželjno je izbjegavati kod dojenja, trudnoće ili terapije oralnim kontraceptivima. S druge strane, muškarcima će resveratrol dodatno ojačati hormonalnu sliku i organizam pa se smatra odličnim dodatkom prehrani za dugovječnost muškaraca.

Ukoliko se odlučite na dodatak resveratrola u svojoj prehrani, pripazite da koristite kvalitetne dodatke prehrani. U mnogim ljekarnama ili trgovinama zdrave hrane možete pronaći proizvode s resveratrolom po pristupačnim cijenama, no provjerite za svaki slučaj popis sastojaka kako biste izbjegli razne druge nadopune.

Vezani članci