Razbuđuje brže i bolje od kave

Vidi originalni članak
Milijuni ljudi oslanjaju se svakodnevno na kavu kako bi povećali budnost i koncentraciju.

No što ako postoji besplatna alternativa koja djeluju čak i bolje?
Pisac Gregory Ferenstein smatra da je tu alternativu pronašao u vidu 30 sekundi izvođenja vrlo intenzivne tjelovježbe poput sklekova, a to čini kad god osjeti pospanost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On i mnogi drugi otkrili su da im ovakva tjelovježba daje dvostruko više energije nego dnevna doza kave.

Ferenstein dodaje: 'Kad god trebam da me nešto podigne, pronađem miran kutak i izvedem neki oblik tjelovježbe koja ubrza rad mog srca za barem 70 posto otkucaja u minuti, a kod mene to iznosi oko 170 otkucaja.'

On osobno najviše voli izvoditi 20 sklekova povezano s naglim ustajanjem i poskakivanjem ili 40 jednostavnijih sklekova.

Da bi to dokazao, na quantified-mind.com-u testirao je kognitivnu snagu, odnosno pamćenje i reflekse, nakon 250 mg kofeina i nakon tjelovježbe. Pokazalo se da mu se opća kognitivna snaga povećala za šest posto nakon kofeina i čak 12 posto nakon tjelovježbe.

Kofein je nadmašio tjelovježbu samo na polju kratkotrajnog pamćenja, koje se nakon kave poboljšalo za 26 posto u usporedbi sa 16 posto nakon tjelovježbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo podupire i istraživanje provedeno na Montreal Heart Instituteu gdje su dokazali da vrlo intenzivna tjelovježba poput sklekova može povećati snagu mozga i izvedbu bolje od kofeina.


T.T./DailyMail/magazin.hr

Vezani članci