Pokušavate smršati? Saznajte gdje se kriju ugljikohidrati

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
No, izgleda da vam bijeli kruh ipak nije najgori neprijatelj u borbi protiv viška kilograma. Stručnjak za prehranu, Manuel Villacorta, u svojoj je novoj knjizi otkrio koju to hranu prepunu ugljikohidrata treba izbaciti zajedno s bijelim kruhom.

1. Kava s različitim dodacima poput šlaga, čokoladnih mrvica ili preljeva, može imati kalorija kao jedan prosječan obrok, te vrlo visok udio ugljikohidrata. Pribrojimo li tome šećer i zasićene masti iz šlaga i čokoladnog preljeva, ova kava se može svrstati u rang s prosječnim desertima, prenosi Huffington Post.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Iako tzv. bage nisu toliko popularni kod nas, vani ih ima na svakom koraku, a mi ih možemo usporediti s klasičnim mliječnim pecivima. Ovisno o veličini, takva peciva mogu imati i do 300 kalorija, te 50 grama ugljikohidrata.

3. Pola litre soka ili frapea od svježeg voća može sadržavati i do 75 grama ugljikohidrata i 65 grama šećera, no zahvaljujući činjenicu da su inače zdravi za organizam, takvih se sokova ne treba odreći, nego ih konzumirati u manjim količinama.

4. Možda volite započeti dan s muffini iz kvartovske pekare, možda biste morali još jednom razmisliti. Ova pekarska slastica krcata je šećerom i ugljikohidratima, i utoliko pogubna za vašu borbu s kilogramima.

5. Jogurt je omiljena hrana svih koji paze na težinu iu tome nema ništa loše, no ukoliko se odučite za jogurt sa želeom od voća (kojeg i kod nas ima sve više) njegova se energetska vrijednost udvostručava.

6. Kokice, iako odličan izvor antioksidansa, vrlo su zasićene ugljikohidratima, a varijante s maslacem, sirom i slično, mogu se popeti i do 1200 kalorija.

Vezani članci