Ovu hranu ne biste trebali ponovno grijati u mikrovalnoj

Vidi originalni članak
Na vama je da jelo samo podgrijete i u nekoliko minuta bit ćete siti i zadovoljni. I dok vam se čini da nema tu neke velike mudrosti, ipak postoje neka pravila o tome koju hranu možete podgrijavati u mikrovalnoj, a koju ne biste trebali na taj način ponovno termički obrađivati. Huffington Post donosi popis jela koja bismo, umjesto u mikrovalnoj, trebali podgrijavati u pećnici ili u tavi.

1 Jaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaja nemojte nikada podgrijavati. Baš nikada.

2 Odrezak i piletina

Nemojte ih podgrijavati u mikrovalnoj jer će se samo posušiti. Radije narežite meso na manje komade i zagrijte na malo ulja u vrućoj tavi.

3 Pizza

Ostatke pizze nemojte podgrijavati u mikrovalnoj. Komade pizze stavite u poklopljenu vruću tavu i zagrijavajte 4 do 5 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4 Juhe

Postoji pravilo: Ono što ste skuhali na štednjaku i podgrijte na štednjaku. Zagrijavanjem u mikrovalnoj isparit će previše dragocjenih sastojaka. Radije juhu podgrijte na umjereno jakoj vatri i poklopite lonac.

5 Muffini, kruh

Kruh i biskvit iznutra će ostati hladni, a izvana topli ako ih zagrijavate u mikrovalnoj. Radije zagrijte pećnicu, kruh ili muffine prekrijte folijom i zagrijavajte 15 minuta.

6 Povrće sa žara

Povrće sa žara ili pečeno u pećnici podgrijte u pećnici ako želite da zadrži "osjećaj" svježe skuhanog priloga.

7 Tjestenina

Tjestenina nije "materijal" za podgrijavanje u mikrovalnoj. Postane suha, mljeckava, a u sredini hladna. Zagrijte je u tavi s malo ulja.

Večernji.hr

Vezani članci