Muške torbe uzrokuju probleme s leđima!

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
One su ultimativni simbol modernog metroseksualca. Nose ih David Beckham i Brad Pitt. Međutim, muške su torbe - tvrde liječnici - odgovorne za izazivanje ozbiljnih ozljeda leđa.

Današnje moderne muške torbe su zamijenile ružne starinske aktovke. Za razliku od krutih "kofera" s ručkom za nošenje, moderne torbe imaju remen izrađen od mekane kože ili platna, koji omogućava njeno nošenje "preko leđa".
k David Beckham

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moderne muške torbe nisu bile prihvaćene od prve. Jer pravi muškarci ne nose torbe, zar ne? Njihovoj su popularizaciji pridonijele poznate "zvijezde" poput nogometaša Davida Beckhama i glumca Brada Pitta. Tek kad su primijećene na njima, postale su nezaobilazni muški modni dodatak! Tako prodavači tvrde kako je prodaja muški torbi porasla za 21 posto u posljednjih godinu dana.

Međutim, modernim muškim torbama nisu oduševljeni svi. Liječnici procjenjuju kako se prosječna težina spomenutih torbi kreće oko nevjerojatnih 6 kilograma. Riječ je o težini od gotovo 14 vrećica šećera! Pitate se što muškarci nose u torbama? U većini slučajeva je riječ o elektroničkim napravama poput laptopa, mp3 svirača i minimalno dva mobitela. Nađe se tu i pokoja knjiga.

Muške torbe su nužnost, no one mogu uzrokovati bol u leđima i ramenima zbog dugotrajne izloženosti povećoj težini. Sve to može utjecati i na nepravilno držanje. Stoga liječnici upozoravaju vlasnike muških torbi da smanje količinu i težinu predmeta koje nose u torbi.

izvor: K. R. ordinacija.hr

Vezani članci