Ljekovite biljke za jačanje organizma

Vidi originalni članak
Ovom prilikom vam predstavljamo i preporučujemo čaj za liječenje probavnih organa i jačanje organizma i čaj koji će mnogobrojnim muškarcima pomoći da se riješe problema sa uvećanom prostatom.

Čaj za liječenje probavnih organa i jačanje organizma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzeti po jednu uvrh punu kavenu žličicu sitno isjeckanog:
- lista i cvijeta divlje nane
- lista i cvijeta majčine dušice
- list i cvijet bosiljka
- lista peršina
- korijena celera
- lista i cvijeta kunice.

Sve se to prelije sa 1 litrom ključale vode, poklopi i ostavi 1 sat. Potom se procijedi u staklenu bocu i popije tijekom dana.

Divlja nana umiruje i okrepljuje organizam i jako je dobra za liječenje nadimanja, podrigivanja, plinova, loše probave i poremećaja u lučenju žuči.

Majčina dušica efikasno djeluje kod umirivanja kašlja, nadimanja, lijenih crijeva, zadržavanja plinova i nedovoljnog lučenja žuči. Izvrstan je antiseptik, te je dobra u liječenju desni i upale krajnika, a djeluje umirujuće, pa je dobra i kao sedativ.

Bosiljak ublažava stomačne grčeve, pospješuje probavu, otklanja plinove i nadutost stomaka, poboljšava apetit. Ima jako antibakterijsko djelovanje i veoma je efikasan kao sredstvo za izbacivanja glista i uništavanje bakterija, virusa i gljivica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peršin sprečava nadimanje i vrenje u crijevima, umiruje grčeve i pospješuje probavu. Peršin odvaja vodenom bolesti izazvane nakupine vode u trbušnoj šupljini, nogama, prsima i oko srca.

Celer se koristi kod vodene bolesti, reumatske bolesti, grčeva u prsnom košu povezanih sa osjećajem straha, nadutosti i slabog želuca kao i nedostatkom osnovnih minerala i vitamina neophodnih za organizam. Kunica čisti i jača krv, liječi probavne organe, zatim jetru, slezenu, lupanje srca, krvave šuljeve i nesanicu.

Ovaj čaj veoma efikasno rješava probleme loše i slabe probave, nadimanja, vodenih otoka, čisti krv i krvne sudove, pospješuje apetit i izuzetno brzo jača organizam.

Čaj za otežano mokrenje i liječenje uvećane prostate

Napraviti mješavinu od po jedne kavene žličice brezovog lista, preslice, suhog korijena peršina, rusomače, uve, koprive i mladog hrastovog lista. Mješavinu čaja preliti sa litrom hladne vode, poklopiti i pustiti da proključa, odmah skinuti ostaviti 1 sat da se ohladi, procijediti u staklenu bocu i piti tijekom dana umjesto vode.

List breze je efikasno protuupalno i diuretičko sredstvo. Služi kao antiseptik kod bubrežnih i urinarnih bolesti, kao što su urecitis, cistitis i prostatitis. Sadrži antivirusne sastojke kao što je betulinska kiselina, pa je čak djelotvorna i protiv HIV virusa. Preslica se koristi kod oboljenja bubrega, prostate, artritisa, čireva koji krvare i tuberkuloze. Peršin pospješuje izmokravanje i veoma je efikasan u otklanjanju upalnih procesa kod prostate. Rusomača ima antiseptično i diuretično djelovanje, zaustavlja krvarenje i steže pa je dobra kao astrigent. Uva ima ljekovite sastojke koji djeluju kao jaki antibiotici u našem organizmu. Uva dokazano ima sposobnost da liječi i ublažava razne upale urinarnog trakta, trovanja hranom, čireve i dijareju. Korijen koprive sprečava razvoj oboljelog tkiva prostate, izbacuje natrij iz organizma i pospješuje mokrenje. Hrast je poznat po svojoj efikasnosti u borbi protiv raznih virusa, a tanini u njemu djeluju astrigentno (skuplja tkivo) i sprečavaju bujanje i oštećenje tkiva u organizmu.

biljke-kao-lijek.blogspot.nl

Vezani članci