Konopljino ulje hladno prešano, nerafinirano

Vidi originalni članak
Konopljino ULJE hladno prešano, nerafinirano

Zašto hladno prešano?
Za razliku od industrijski dobivenog ulja, hladno prešano ulje u potpunosti zadržava sve hranjive sastojke, prije svega esencijalne masne kiseline, kojima sjeme prirodno obiluje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto nerafinirano?
Za razliku od industrijski proizvedenog ulja koje mora proći kroz najmanje 6 faza rafinacije, jer inače nije za ljudsku uporabu, hladno prešano ulje je potpuno čisto i ne mora proći ni kroz jednu fazu rafinacije.

Odlike: Konopljino ulje je zelenkasto žute boje i okusom podsjeća na orašaste plodove. "Suncokretovo" konopljino ulje dobiveno je postupkom hladnog cijeđenja neoljuštenog sjemena konoplje. Kao i druga hladno ceđna ulja, ne prolazi ni kroz jednu fazu rafinacije. (Više o prednosti nerafinisanih ulja)

Zdravlje: Od svih biljnih ulja, konopljino ulje sadrži esencijalne masne kiseline, omega 3 i 6, u najboljem odnosu (1:3). Ove masne kiseline, koje za razliku od drugih, naše tijelo nije u stanju proizvesti, zovu se esencijalnim jer su neophodne našem organizmu za normalno funkcioniranje. Zbog ključne uloge koju ove masne kiseline imaju u normalnom funkcioniranju kardiovaskularnog sustava, mozga, mrežnice, žuči i drugih organa neophodno ih je unositi kroz hranu, i to u dovoljnim količinama.

Blagotvorno djelovanje omega 3 masnih kiselina na kardiovaskularni sustav je mnogostruk:

spušta trigliceride do 65 posto
regulira odnos dobrog i lošeg kolesterola,
regulira visok krvni tlak Spus visoke razine lipoproteina,
vrlo jak faktor rizika kod srčnih oboljenja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Omega 3 i 6 esencijalne masne kiseline su gradivni materijal mnogih organa, a najviše mozga. Preko 60% mozga čine esencijalne masne kiseline, omotač svakog živca u našem organizmu sazdan je od istih, svaka naša stanica ima membranu u čiji sastav, ne samo da ulaze esencijalne masne kiseline, već igraju i ključnu ulogu u njenom metabolizmu.

Izvor: tinktura.com

Vezani članci