Kako pobijediti južinu ili treba pustiti da ona prođe sama od sebe?

Vidi originalni članak
...bez obzira u kojoj su starosnoj dobi iako oni mlađi sigurno lakše 'plove' po takvom vremenu. Na tv-u čujemo izvještaje o većem broju prometnih nesreća, u prometu znamo naići na ponekog razjarenog i iznerviranog vozača. Također, suicidnost je prilikom dugotrajne južine nažalost češća pojava nego za trajanja lijepih dana. Potreba za tabletama protiv bolova, najčešće glavoboljama je isto tako u porastu za vrijeme južine, piše ABCportal.info

Medicinska struka je dokazala da se sve to događa kod promjena vremena zbog tog što naš mozak pojačano luči ACHT ili hormon stresa, a smanjeno hormon endofin koji je prirodno sredstvo protiv boli. Zbog tih procesa opada nam obrambena sposobnost organizma kao i samo raspoloženje pa smo lagano deprimirani i često bezvoljni za bilo kakve aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pravilu južina nikada ne traje jedan dan, uvijek je povezana s više njih. Ne bi trebalo posezati za nekakvim tabletama koje umiruju naš nervni sustav bez nekih većih depresivnih stanja u kojima se nismo nalazili dosad. Slobodno vrijeme iskoristite za razmišljanje o pozitivnim stvarima, pričajte viceve i razne zgode u svojem društvu, pogledajte neku dobru komediju koja će vam vratiti osmjeh na lice. Izbjegavajte crnu kroniku i kroz medije i kroz razgovore na druženjima. Protiv južine borite se optimizmom.

Vezani članci