Glumice i manekenke poludjele za novom dijetom

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Zaboravite na Dukanovu i Atkinsonovu dijetu, novi hit je alkalna prehrana! Mnoge poznate holivudske glumice poludjele su za novim načinom prehrane, a najveće pobornice su Gwyneth Paltrow, Kirsten Dunst, Jennifer Aniston i Miranda Kerr.
Naša su tijela alkalna, ali neke njegove funkcije proizvode kiselinu. Upravo to izaziva stres u organizmu, posebno u probavnom sustavu, što rezultira debljanjem te osjećajem umora i bezvoljnosti. Stručnjaci tvrde da alkalna prehrana jamči više energije, ravan trbuh i blistavu kožu.

'Ja sam već godinama na alkalnom načinu prehrane. To je sjajan način dovođenja organizma u ravnotežu, odnosno ujednačavanje alkalnih i kiselih namirnica. Možemo jesti i jedno i drugo, ali trebamo paziti da ipak dominiraju alkalne namirnice', ističe nutricionistica Vicki Edgson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako uopće znati unosite li previše kisele hrane? Edgson kaže da je dovoljno promotriti simptome - višak kilograma, napuhan trbuh, umor, loša probava i problemi s kožom. No, sve to možete promijeniti, i to tako što ćete promijeniti prehranu.

Alkalni način prehrane podrazumijeva konzumiranje više voća i povrća poput kelja i brokule, više ribe, a što manje mesa te korištenje maslinovog ulja. Iznimno je dobro piti vodu sa svježe iscijeđenim limunom te što češće konzumirati miso juhu.

Izvor. Tportal.hr

Vezani članci