BiH Urađene su prve kadaverične transplantacije!

Vidi originalni članak

U Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla spašena tri života nakon što je anonimna obitelj odlučila donirati organe umrle ženske osobe kojoj je utvrđena moždana smrt. Riječ je o prvim kadaveričnim transplantacijama u Federaciji BiH, točnije urađene su transplantacije jetre, dva bubrega i dvije rožnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Liječnici su dobili pristanak obitelji. Osoba koja je preminula nije imala potpisanu donorsku karticu, ali je za života rekla da to želi. I obitelj je dala pristanak. To je ono što mi govorimo kako je važno razgovarati s obitelji“, rekao je za Radiosarajevo.ba Tomislav Žuljević, predsjednik Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH.

Dodao je da su sretni što su se napokon kadaverične transplantacije pokrenule s mrtve točke, te da i ovo što se dogodilo dokazuje da se može, samo treba volja.

„Prije svega želimo da se zahvalimo obitelji preminulog donora na hrabroj i humanoj odluci. Također hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u transplantacijskom procesu te na taj način podarili novu šansu za život transplantiranim pacijentima“, navedeno je i na Facebook stranici Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH.

Vezani članci