3 namirnice koje će vaše tijelo hidratizirati bolje od čaše vode

Vidi originalni članak
Zbog pojačanog znojenja je potrebno češće nadoknađivati izgubljenu tekućinu. Voda je piće koje najbolje hidratizira, ali neke namirnice su bolje od vode jer će pomoći i u održavanju adekvatne ravnoteže elektrolita i omogućiti pravilno funkcioniranje organizma.

Svaka stanica u tijelu se sastoji od vode i svakoj stanici u tijelu je voda neophodna za pravilno obavljanje svih staničnih funkcija. Donosimo vam namirnice koje su pristupačne i koje bi trebale postati vaš neizostavan dio prehrane tijekom ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krastavac

Sadrži visok postotak vode, ali i vitamina C. 100 grama krastavaca sadrži tek 16 kalorija, što ga čini odličnim izborom za vruće ljetne dane jer osvježava, pruža potrebne hranjive tvari, a omogućit će vam da ne prekoračite preporučeni dnevni unos kalorija. Uživajte u ovoj osvježavajućoj i hranjivoj salati od krastavaca i jaja.

Patlidžan

Patlidžan sadrži upravo ono što vam treba - puno vode i vlakana. Patlidžan je također odličan izvor antioksidanata koji će pomoći u smanjenju oštećenja kože tijekom izlaganja UV zračenju. Kako biste iskoristili prednosti patlidžana na ukusan i neobičan način, pripremite patlidžan punjen tunom.

Tikvice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tikvicu čini čak 95% vode i jedna je od najboljih namirnica što se tiče hidratacije. Tikvice također sadrže jako malo kalorija, puno dijetalnih vlakana i odličan su izvor folne kiseline, vitamina A i C. Za uživanje u zdravstvenim prednostima tikvicama u vrućim ljetnim danima preporučamo salatu od tikvica i mozzarelle.

izvor: centarzdravlja.hr

Vezani članci