Trikovi za mikrovalku koji će vas oboriti s nogu

Vidi originalni članak
Otkrijte sve mogućnosti ovog aparata i olakšajte si život.

Osušite tajice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hitno trebate svoje omiljene tajice, a one su u prljavom rublju? Ručno ih operite i ocijedite. U mikrovalnu pećnicu stavite sloj papirnatih ručnika, a na njih položite tajice. 'Mikrovalku uključite na visoku temperaturuna 30 sekundi. Svakih 10-ak sekundi je isključite i provjerite tajice. One bi, naposlijetku ubrzo trebale biti suhe i spremne za nošenje', kaže Jacqueline Mariani koja već 30 godina podučava o mogućnostima i načinima korištenja mikrovalnh pećnica.

Sterilizirana zemlja

Sađenje pomoću sterilizirane zemlje može pridonijeti šansama da vaše mlade biljke prežive. Steriliziranu zemlju možete kupiti ili u nekoliko minuta sami napraviti u mikrovalnoj pećnici. Rasporedite 400 grama rastrešene zemlje u plitku posudu i stavite na visoku temperaturu u mikrovalnu na 90 sekundi. Upotrijebite je nakon što se dobro ohladi.

Poboljšajte prirodni sok

Želite li napraviti sok od limuna, naranče ili grejpa, agrume prethodno ostavite u mikrovalnoj pećnici na visokoj temperaturi i ostavite 20 sekundi. 'Omekšat će se stanične stijenke voća što će omogućiti da naposlijetku iscijedite i zadnju kapljivu soka iz voća', kaže Jacqueline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Med

Med vam se stvrdnuo i postao zrnat? Ukoliko je posuda u kojoj se nalazi med sigurna za uporabu u mikrovalnoj, maknite poklopac i polagano je zagrijavajte na programu za odmrzavanje. Promiješajte med svakih 30 sekundi, a postupak je gotov kada med ponovno postane tekući.

Napravite začine

Svježe i oprane biljke stavite na komad kuhinjskog papira. Posložite ih u mikrovalnu pećnicu i ostavite na visokoj temperaturi 40 sekundi do tri minute. No, svakih 20-ak sekundi provjeravajte i pustite neka se ohladi, pa nastavite proces dok ne bude gotovo. Pustite da odstoje prije nego što začine pohranite u posude.

Osvježite suhu maskaru

S maskare skinite poklopac i izvadite četkicu, a tubicu stavite u mikrovalnu. Pored nje stavite i šalicu vode zbog vlage.. Ostavite na visokoj temperaturi 30 do 40 sekundi. Toplina će otopiti grudice, a maskaru ćete moći koristiti još nekoliko tjedana.

Omekšajte stvrdnuti šećer

'Ne bacajte smeđi šećer koji se pretvorio u veliki, tvrdi grumen', savjetuje Chris Westgate.

Stavite ga u zdjelu koja može u mikrovalnu, prekrijte vlažnim papirnatim ručnikom i ostavite 15 sekundi na ciokoj temperaturi.

net.hr

Vezani članci