5 odličnih upotreba omekšivača koje vam ne bi pale na pamet

Vidi originalni članak
1. Osvježava prostor
Ne želite li novac trošiti na kupnju osvježivača zraka, možete ga napraviti sami - od omekšivača. Bočicu s raspršivačem napunite s vodom i omekšivačem kojeg najradije koristite u omjeru 1:3. Poprskajte tom mješavinom ugodna mirisa svoje zavjese, tepih i drugu tkaninu kojoj želite udahnuti ugodniji miris. Također, možete time osvježiti i unutrašnjost svoga automobila.

2. Uklanja statički elektricitet
Kako biste spriječili brzo nakupljanje prašine na vašem televizoru ili pak na drugim plastičnim površinama u stanu, nekoliko kapi nerazrijeđenog omekšivača stavite na krpu za brisanje prašine i pobrišite njome željeni predmet. Tako ćete spriječiti stvaranje statičkog elektriciteta koji privlači prašinu i imat ćete čist i mirisan namještaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Glatkim površinama daje savršeni sjaj
Želite li imati sredstvo za čišćenje koje glatkim površinama daje savršeni sjaj, pomiješajte čašicu omekšivača sa četiri čašice vode i ulijte u bočicu s raspršivačem. Poprskajte tom tekućinom krpu za brisanje prašine i pobrišite njome staklene površine u stanu, tuš kabinu i druge čvrste i glatke površine te ih potom pobrišite suhom krpom.

4. Olakšava skidanje starih tapeta
Pomoću omekšivača možete skinuti stare tapete sa zida. Napravite mješavinu od jednog do vrha punog čepa omekšivača i četiri šalice vode. Spužvom namočite tekućinu na tapetu i ostavite je 20-30 minuta te je potom s lakoćom uklonite sa zida.

5. Omekšava kistove i četke za bojanje
Kistovi i četke za bojanje bit će puno mekši ako ih nakon upotrebe operete u vodi u koju ste nakapali tek nekoliko kapi omekšivača. Osušite ih potom i pospremite. Budite sigurni da kod sljedeće upotrebe više neće biti onako tvrdi i kruti.

zadovoljna.hr

Vezani članci