FOTO/VIDEO  Uhićen zloglasni pedofil, najtraženiji čovjek poslije ubojstva Osame bin Ladena

Vidi originalni članak
Tot je bio učitelj u jednoj osnovnoj školi u Vašingtonu, a razotkriven je 2008. godine kada je pronađen školski aparat koji je on koristio, a na kojem su bile pornografske fotografije djece. Tot je nakon toga nestao, a FBI je odmah krenuo u potragu.

Na listi najtraženijeg bjegunaca zamijenio je ubijenog vođu Al Kaide Osamu bin Ladena, a za informaciju o njemu FBI je nudio 100.000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak je uhićen u Nikaragvi, blizu granice s Hondurasom i biće predan američkim vlastima, rekla je policijska predstavnica Aminta Granera.

- Tot će biti trenutno izručen, jer je u našoj zemlji boravio ilegalno - rekla je Granera.

- Uhvaćen je u kući u naselju Panama Soberana u Esteli, iako je tom prilikom pružao otpor - rekla je Granera.

Tot je agentima FBI predat odmah na konferenciji za novinare, a u SAD će biti prebačen posebnim zrakoplovom. Prijeti mu kazna od 15 do 30 godina zatvora.

Tot je predavao djeci u trećem razredu osnovne škole Bovoaru, koja je radila u okviru katedrale Vošington nešenal. Iz škole je izbačen u lipnju 2008. godine, kada je drugi učitelj prijavio da je na Totovom računaru vidio seksualno eksplicitne fotografije snimljene školskom kamerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spisak najtraženijih kriminalaca je prvi put objavljen 1950. godine i do današnjih dana na njemu je bilo 495 ljudi, od kojih je uhapšeno 465, piše Blic.

Vezani članci