YouTube podiže usluge na viši nivo: Od danas probna mogućnost live streaminga

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...probnoj verziji od danas, ali se očekuje da će se verzija produžavati na Googleu. YouTUbe ovaj projekt realizira u suradnji s četiri svoja partnera: Young Hollywoodom fokusiranim na poznate osobe, online televizijskim outletom Next New Networks; programom o savjetima Howcast te Rocketboom internetskom blogu o kulturi.

"Ovo je samo prvi korak", rekao je YouTubeov menadžer Josh Siegel koji je dodao kako u tvrtci tek očekuju dobivanje podataka o novim platformama i mogućnostima njihova korištenja. "Tek kad budemo imali sve informacije donijet ćemo odluku o tome hoćemo li ući u otvaranje live streaminga prema našim partnerima", dodao je Siegel.

Premda je YouTube u posljednje dvije godine radio live streaming nekoliko događaja to nisu realizirali samostalno nego uz podršku tehnologije nekoga drugoga tko je omogućio snimanje uživo. Tako je u posljednje dvije godine YouTube prikazao uživo koncert U2, kriket utakmice u Indiji i prvi govor Baracka Obame nakon preuzimanja predsjedničke funkcije u SAD-u, prenosi Associated Press.

Tržište raste za 648 posto

Chris Hamilton,  marketinški menadžer u YouTubeu live streaming je nazvao "prirodnim slijedom napretka online videa što diže našu uslugu na viši nivo".  Ipak, YouTube neće biti prvak u uvođenju streaming video prostora što su odavno napravili Ustream.tv i Justin.tv. Međutim, YouTube je najveća platforma s video materijalima pa će vjerojatno vrlo brzo postati značajna snaga u brzorastućem video biznisu.

Prema posljednjim analizama , samo u zadnjih godinu dana u SAD-u je broj korisnika portala koji pružaju usluge streaminga porastao je za 648 posto što je pravi mamac i za oglašivače s obzirom da, prema statistici, korisnici i do sedam posto duže gledaju streaming video materijale od onih "prosječnih".

Vezani članci