Predstavljen 'Vampir' proizveden u BiH

Vidi originalni članak
Međunarodni sajam obrane okupio je tisuće sudionika koji su izložili veliku količinu opreme i naoružanja.

Od proizvodne linije odlučili smo se predstaviti neke na koje smo posebno ponosni. Prikazat ćemo naš pištolj prvijenac RS9 Vampir (9mm), novi stroj za humanitarno deminiranje MH-17, na kojem je napravljen veliki pomak, kako u samoj efikasnosti tako i u dizajnu. Posjetitelji će vidjeti i liniju za proizvodnju streljiva, mobilne zaštitne sustave, mobilne sustave za proizvodnju električne energije i vode, radarske sustave, sustave za kontrolu pristupa koji su u duhu moderne tehnologije i novih saznanja iz te oblasti, poručili su iz TRB za Infobirac.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svojih odličnih konstrukcijskih rješenja, ergonomije, suvremenih metoda izrade, pištolj "Vampir" ističe se preciznošću, točnošću i funkcionalnošću.

Najznačajniji pomak bio je dizajn samog pištolja, koji sa sobom donosi ergonomsku i efikasnu karakteristiku.

Model RS9 "Vampir" skup je novih saznanja i vještina u oblasti oružja. On predstavlja prvijenac Tehničkog remonta Bratunac, s ciljem unaprjeđenja, spoja tehnologije i performansi.

Pištolj je kalibra 9mm, kapacitet spremnika je 18 metaka, s potpuno napunjenim spremnikom težak je 1.100 grama. Pištolj ima dužinu od 19 cm, visine je 13,8 cm i debljine 4 cm.