5 situacija u kojima ne biste trebali koristiti kreditnu karticu

Vidi originalni članak
Postoje slučajevi u kojima se svakako valja suzdržati od kupovine karticama, a portal About com. donosi neke od njih:

1. Ako nemate dovoljno za isplatu
Najgori slučaj za koristiti kreditnu karticu je kada nemate dovoljno novca da je "pokrijete". Ovo je vrlo jednostavan način da 'bankrotirate' i nagomilate si dodatne dugove iz kojih ćete se teško vratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Da se osjećate bolje
Smatra se da kupovina pobjeđuje depresiju, a kada se govori o kupovini, tu je uvijek i - peglanje kartica. Postoje bolja rješenja za borbu protiv emocionalnih problema, a to je čitanje, trčanje, uređivanje vrta ili dobar film.

3. Ako već imate dugove
Mnogi ljudi ulaze iz dugova u dugove misleći da će se sve riješiti samo od sebe. Pametnije je prvo se riješiti jednog duga kako bi prešli na drugi, a pošto je korištenje kreditnih kartica također svojevrsni dug, prvo izbalansirajte svoje financije.

4. Utjecaj alkohola ili gladi
S obzirom da ponekad stvari izmaknu kontroli, a vi ste jako gladni ili jako pijani, lako se dogodi da posegnete upravo za kreditnom karticom. U tom slučaju kupit (ili) popit ćete više no što treba i nagomilat ćete si nepotreban dug.

5. Osobe od nepovjerenja
Svjesni smo mnogih prevara koja se događaju u on-line plaćanjima, stoga pazite kome dajete svoju karticu. Događalo se čak da su konobari u restoranima, pa čak i radnici na benzinskim crpkama prosljeđivali podatke s tuđih kartica.

Vezani članci