Sramota u Sarajevu: Potukli se liječnici bolnice Koševo tijekom jutarnje vizite

Vidi originalni članak
Kako se neslužbeno doznaje, došlo je do incidenta u jutarnjim satima, u vrijeme vizite. Dizdarević je, obraćajući se kolegi, navodno kazao da izađe iz vizite, odnosno sobe u kojoj su smješteni bolesnici, što Omerhodžić nije htio uraditi, nakon čega ga je Dizdarević gurnuo, a Omerhodžić je udario o zid, piše Oslobođenje.

Jučer su iz Oslobođenja kontaktirali Dizdarevića koji je kazao kako se radi o dezinformaciji i potpunoj neistini, objašnjavajući kako se on uopće ne nalazi u Sarajevu. S druge strane, Omerhodžić je kazao da je došlo do incidenta, te da je zadržan na opservaciji, odnosno promatranju, jer se ne osjeća dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se doznaje da je o jučerašnjem događaju bio obaviješten i Haris Tanović, direktor kirurških disciplina, koji je za Oslobođenje kazao kako pomenuta informacija nije točna, te da ga nitko o tome nije obavijestio. Na pitanje što je sa prelaskom šest liječnika s KCUS-a u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš", Tanović je kazao da svi, osim Nermine Iblizović, koja se trenutačno nalazi na bolovanju, redovito dolaze na posao.

Podsjećamo, Oslobođenje je nedavno pisalo o šest liječnika koji su dali otkaz i odlučili da sa Klinike za neurokirurgiju kojom trenutačno rukovodi Dizdarević pređu u Opću bolnicu. On je, pak, nedavno u izjavi za Oslobođenje pojasnio da je Avdulah Hasanagić, u vrijeme pisanja našeg teksta, bio na plaćenom odsustvu, Eldin Burazerović na godišnjem, a Alija Čeljo, Nermina Iblizović, Mersad Baručija i Ibrahim Omerhodžić na bolovanju, te je pojasnio da tu nema ništa sporno.

Vezani članci