Šest koraka do savršene pizze!

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

SAVRŠENA PIZZA U 6 KORAKA!

1. U posudu za pripremanje tijesta stavite 500 g bijelog brašna, dodajte malu žlicu soli i malu žlicu kvasca. U drugoj posudi u toplu vodu (275 ml) dodajte i izmiješajte malu žlicu šećera i veliku žlicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Vodu lagano ulijte u posudu sa suhim sastojcima te dobro izmiješajte dok ne dobijete kruto tijesto.

2. Tijesto stavite na lagano pobrašnjenu površinu te ga mijesite 10 minuta dok ne postane glatko i elastično. Smjestite tijesto u veliku lagano pouljenu posudu i pokriveno ostavite da odstoji sat i pol na toplom mjestu dok se tijesto digne i ne udvostruči.

3. Nakon što se tijesto diglo ponovno ga na pobrašnjenoj površini umijesite te razvucite u krug opsega 30 cm. Zagrijte pećnicu.

4. Za pripremu umaka zagrijte 2 žlice maslinova ulja, dodajte isjeckani luk, crvenu paprika i nekoliko češnja češnjaka. Dinstajte 5 minuta ili onoliko koliko je potrebno da sastojci omekšaju. Dodajte 200 g pelata od rajčice, 4 zrele isjeckane rajčice, 1 žlicu koncentrata od rajčice, 1 malu žlicu šećera, svježanj svježeg bosiljka i malo origana.

5. Umak kuhajte ili dinstajte dok ne proključa, prekrijte poklopcem i ostavite da se lagano dinsta još pola sata. Povremeno promiješajte. Kad dobijete fini gusti umak žlicom ga lagano prelijete na pripremljeno tijesto za pizzu. Osim sira, šunke, gljiva, pršuta i drugih finih namirnica pizzi će puninu okusa dati svježe začinsko bilje.

6. Za nadjev predlažemo 200 g talijanskog sira bocconcini ili mozzarelle izrezane na komadiće. Osim sira na pizzu poredajte 300 g malih rajčica u crvenoj i žutoj boji. Pizzu u zagrijanog pećnici pecite 15 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju i postane hrskava. Servirajte vruće i ukrašeno svježim listovima bosiljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

shop-in-zagreb.com.hr

Vezani članci