VIDEO  Google nam novom opcijom u svakom pretraživanju štedi i do 5 sekundi

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

- Ovo je velika prekretnica u pretraživanju - opisala je novu opciju Marissa Mayer, Googleova potpredsjednica odjela za pretraživanje i podršku korisnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Instant je predstavljen na novinskoj konferenciji u srijedu, a u Googleu vjeruju kako će poboljšati pretraživanje u tri ključna koraka.

Brže pretraživanje - predviđajući i pokazujući rezultate prije nego što završite s tipkanjem, Google Instant vam štedi i do pet sekundi po pretraživanju.

Pametno predviđanje - čak i ukoliko ne znate što tražite, predviđanje vam može pomoći usmjeriti pretraživanje. Glavne natuknice predviđanja pokazuju se odmah u kućici za traženje stoga možete prestati tipkati čim primijetite ono što trebate

Instant rezultati - počnite tipkati i rezultati se izlistavaju pred vašim očima. Do sada ste trebali unijeti čitav pojam u kućicu, pritisnuti 'enter' i nadati se pravim rezultatima. Sada se rezultati pojavljuju kako tipkate čime vam pomažu da vidite u kojem se smjeru vaša potraga kreće

- Mnogi Google Instant doživljavaju kao 'traži dok tipkam', no više je 'traži prije tipkanja'. U novoj opciji gotovo kao da postoji telepatski element jer Google pokušava predvidjeti rezultate i prezentirati ih korisniku u stvarnom vremenu - objasnila je Mayer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Instant će postati uobičajena opcija za sve korisnike, no neće funkcionirati na pretraživanju 'sadržaja za odrasle'. Ukoliko trebate takvu vrstu materijala, morat ćete unijeti željeni pojam u kućicu, stisnuti 'enter' te pričekati rezultate.

Pogledajte u videu kako će to izgledati.

izvor: jutarnji.hr / Goran Vugrinec

Vezani članci