U njemačkoj pokrajini ukinut 'like'

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Odluku o tome donio je tajnik za zaštitu podataka koji je naveo da Facebook krši europske i njemačke zakone time što prosljeđuje podatke s mreže na servere u Americi.

Na to je odmah reagirao Facebook navodeći da ne krši nikakve propise. Glasnogovornik te kompanije rekao je da je točno da se informacije o korisniku poput njegove ip-adrese mogu vidjeti kada klikne na 'like', ali da se ti podaci brišu poslije 90 minuta. - To je u skladu s uobičajenim standardima u industriji, navode u Facebooku, prenosi Beta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajnik za zaštitu privatnosti međutim zatražio je od lokalnog facebokovog ureda u Schleswig-Holstein da odmah prestane prosljeđivati korisničke podatke Facebook serverima u Americi i zaprijetio tužbom ukoliko to ne bude učinjeno. Internet korisnici su pozvani da se uzdrže od korištenja 'like' gumba i fan stranica, ili da ne koriste Facebook nalog ako žele da njihova privatnost ne bude ugrožena.

Ovo nije prvi put da njemačke vlasti ulaze u sukob s nekim od najvećih internet kompanija zbog kršenja privatnosti građana. Prošle godine Google je morao izaći u susret zahtjevu da zamuti fotografije kuća u svom servisu Gogole Maps, dok je Facebook u siječnju bio primoran korisnicima omogućiti veću kontrolu nad e-mail kontaktima, zbog nesuglasica oko servisa Frend Finder.

Vezani članci