"Pripremite se na šok koji vam je priredio novi Facebook"

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Ovakvim je tonom započeo svoju kolumnu za CNN Pete Cashmore, osnivač i CEO internetske stranice Mashable i veliki stručnjak za društvene medije.

U toj je kolumni Cashmore priznao da je, nakon što je aktivirao Timeline brzo požalio i automatski htio vratiti stari profil, ali to više nije bilo moguće tako da je ostao "zaglavljen" u Timelineu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nakon što se navikao na radikalne promjene i drugačiji način prikazivanja sadržaja, shvatio je da je Timeline "album u kojem je dokumentiran naš cijeli život - od rođenja do sada: sve uspomene, pobjede, porazi, ljubavi i sve između"

Nakon što na Timelineu provedete određeno vrijeme uređujući ga - počevši od naslovne slike pa do isticanja važnih događaja i skrivanja nevažnih/neugodnih sadržaja, shvatit ćete, dodaje Cashmore, da nas "Facebook poznaje bolje od nas samih". Zaboravite klasične profile i gomilanje nevažnog sadržaja, ova društvena mreža pronalazi najemotivnije i najdirljivije trenutne naših života te ih izdvaja u nepreglednom moru "običnih" informacija.

U poprilično emotivnom izljevu prema Facebooku Cashmore kaže da je Timeline "čudo računalnog programiranja" i "algoritam koji izaziva tako dubok emocionalni podražaj" i da ćete ga, nakon početnog odbijanja, zavoljeti tako da se više nikad nećete htjeti vratiti starom profilu.

Iako je Cashmore itekako pretjerao u svom slikovitom opisu Timelinea, u jednom je sigurno u pravu - nemojte odmah odbaciti promjene i novosti koje će donijeti Timeline, nego mu dajte mu šansu i s vremenom ćete se sigurno naviknuti na ovaj novi način prikazivanja sadržaja na Facebooku.

 

Vezani članci