Ogromna rupa u Googleovom sustavu: Krađa e-mail adrese bez da znate

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Tvorac bloga http://guntada.blogspot.com (nemojte još kliknuti) otvorio je još jedno sigurno pitanje nakon što je posjetiteljima svoje stranice "ukrao" e-mail adresu ukoliko su tada bili ulogirani na neki Googleov servis poput popularnog Gmaila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vahe G., dvadestjednogodišnji Armenac koji je autor spomenutog bloga koji je Google u međuvremenu uklonio, rekao je kako odgovornost ne leži na njemu nego na Googleu koji nije zaštitio svoje korisnike. Naime, Vahe je posjetiteljima svog bloga vrlo jednostavno ukrao e-mail adresu i to im dokazao tako da im je odmah poslao e-mail poruku. Mnogi to nisu vidjeli jer im je e-mail završio u spamu, no njihova e-mail adresa mogla bi završiti u nekoj reklamnoj agenciji koja sakuplja ove podatke, prenosi TechCrunch.

Da stvar bude bolje navedena to se odvija i u incognito modu. "Ubiranje" e-mailova iznimno je korisno za reklamne agencije i spammere.

google,spamm

Google se također oglasio porukom "Ozbiljno shvaćamo sigurnosne rizike i naš tim istražuje ovaj problem. ", a kasnije su dodali kako je "probem ispravljen u Google Apps Script API-ju koji je dozvoljavao slanje e-maila korisnicima Gmaila bez njihovog dopuštenja ako posjete neku stranicu dok su istovremeno ulogirani na Googleov servis."

izvor: jutarnji.hr

Vezani članci