Ovo je 9 svakodnevnih stvari koje će uskoro nestati!

Vidi originalni članak

1.Lokoti i ključevi za 20-30 godina postat će prošlost. Sve će se otključavati karticama, a automobili sve više u uporabu stavljaju prekidač umjesto ključeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2.Zalihe žutog metala polako nestaju s našega planeta. Štednja u zlatu uvelike opada, a očekuje se da če pasti još 15 do 20 posto u sljedećih godina.

3.Ono što od pradavnih dana označava neku osobu i za njoj ostaje gotovo zauvijek, uskoro odlazi u povijest. Ručne potpise sve više zamijenjuju glasovne identifikacije, identifikacija očiju te otisak prsta.

4.Dobra vijest za većinu vozača jest da će čekanja u prometu u budućnosti potpuno nestati. To će se vjerojatno dogoditi kada upravljanje automobilima postane potpuno automatizirano i senzorski upravljeno.

5.Odlična vijest. U budućnosti će znanstvenici uspjeti pronaći zamjenu za šećer, a ako i ne uspiju, dijabetičari će imati mogućnost ugraditi revolucionarne ćelije u gušteraču i pobijediti bolest.

6.Dobra vijest je što više nećete morati posuđivati punjač ili kupovati novi kad ga izgubite. Sve više mobitela puni se preko bluetootha, Wi- Fi-ja i beskontaktnim povezivanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Kroz 50 godina moguće je da će placanje fizičkim novcem potpuno nestati! Sve će se plaćati internetskim bankarstvom ili kriptovalutama.

8. To već možemo vidjeti u Hrvatskoj. Uskoro će sve zaposlenike u takvim restoranima zamijeniti touch-screenovi za naručivanje hrane. A hranu će nam donositi roboti.

9.Koliko ste puta zaboravili kamo ste stavili daljinski, pa ste ga pronašli u kupaonici? To će uskoro biti prošlost jer će s napretkom tehnologije sve fukcionirati na dodir pametnih telefona ili zvučnim naredbama.

Izvor: vecernji.hr