Skandal u Bosni: Držao zatočenu djevojčicu 6 godina: Osudili ga na samo dvije godine!

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...zbog višegodišnjeg držanja u pritvoru i okrutnog ponašanja prema njemačkoj državljanki Bettini Siegner.

Po navodima medija u BiH, općinski sud je Marinkovića nepravomoćno proglasio krivim za držanje u šestogodišnjem pritvoru Siegnerove koja će u ovoj godini napuniti 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je u mjesto Karavlasi zatočena s 13 godina kada je njezina majka Slavojka zajedno s Milenkom Marinkovićem u BiH došla iz Njemačke.

Optužnicom je županijsko tužiteljstvo u Tuzli Milenka i njegovu suprugu Slavojku teretilo za nezakonito višegodišnje lišavanja slobode te zlostavljanje njemačke državljanke Bettine Siegner. Slučaj je otkriven u svibnju prošle godine kada je uhićen bračni par Marinkovića.

Po riječima glasnogovornika županijskog tužiteljstva u Tuzli Admira Arnautovića i ova je institucija danas obaviještena da je izrečena presuda te je najavio podnošenje žalbe.

Sud u Kalesiji je donio i odluku o razdvajanju predmeta jer druga optužena Slavojka Marinković nije priznala krivicu.

Dvadesetogodišnju njemačku državljanku u podrumu svoje kuće u selu Karavlasi kod Kalesije, u sjeveroistočnoj Bosni, Milenko (53) i Slavojka (46) Marinković držali su zatočenu šest godina tijekom kojih je za njih obavljala najteže fizičke poslove te je živjela u nehumanim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj je otkriven nakon prijave susjeda koji je zatočenicu fotografirao te donio policiji kao dokaz.

Bettinin otac Alfred je nakon što je doznao za slučaj za medije u BiH izjavio da je njegova bivša supruga monstrum koja zaslužuje plinsku komoru. (

Hina

Vezani članci