Ovo je BiH: Po treći put spriječena udaja maloljetnice za 18 godina starijeg muškarca

Vidi originalni članak
...prema izjavi njenog oca Osmana Huskića, u srijedu je oko 17 sati ponovno, po treći put, otišla od kuće, a već sutradan oko 18 sati pronađena je u Doboju i vraćena obitelji.

Podnesena prijava

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Nakon što sam došao iz dobojskog Tužiteljstva i Suda za maloljetnike, koji rade na slučaju moje kćerke, i legao da se malo odmorim, moja mlađa kćerka ušla je u kuću i kazala: "Babo, opet seke nema." Ovo je treći put da moja kćerka I. H. ide od kuće. Prvi put je to bilo 28. listopada prošle godine, kada je s nekim ljudima i jednom ženom bila u Lohinji kod Gračanice, drugi put je s Ramizom Hasanamidžićem otišla njegovoj kući. Ovo je treći put da je pobjegla. U sva tri slučaja mislim da je natjerana", kaže Osman.

Podsjećamo da je Ramiz u jednoj od izjava za Dnevni avaz kazao da će se I. H. kad-tad udati za njega.

Inače, Centar javne sigurnosti Doboj podnio je Okružnom tužiteljstvu u Doboju izvještaj protiv 34-godišnjeg Ramiza Hasanamidžića iz Hodžića zbog počinjenog kaznenog djela oduzimanje maloljetne osobe. Prema izvorima policije, djevojčica je prije mjesec i po dobrovoljno napustila kuću i otišla kod njega, a vraćena je kući iste večeri.

Izgledala čudno

Otac Osman smatra da je njegova kćerka ponovno bila s Hasanamidžićem. Kada mu je policija u Doboju, u prisustvu radnika Centra za socijalni rad, predala dijete, izgledala je čudno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Kao da je bila drogirana. Kod kuće samo šuti, plače, ni s kim ne priča i ne jede. Ne znam više što da radim. Molim policiju da me zaštiti, da zaštiti i moje dijete, molim i dobojski Centar za socijalni rad da mi češće dođu i s djevojčicom razgovaraju. U ponedjeljak vodim dijete psiholozima i liječnicima da joj pomognem", kaže Osman Huskić.

Vezani članci