Djeca ne bi trebala imati previše igračaka

Vidi originalni članak

Iako to roditelji u većini slučajeva mogu zaključiti i sami temeljem iskustva, mnogi ignoriraju sumnje i jednostavno idu niz dlaku djeci koja stalno žele još.No, oprostite nam djeco, to stvarno nije dobro za vas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istraživanju objavljenom u časopisu Infant Behavior and Development, stručnjaci su otkrili da obilje igračaka smanjuje kvalitetu igranja te da manje igračaka odjednom može pomoći djeci da se bolje usredotoče i kreativnije igraju.

Profesionalni terapeuti koji su radili na ovom istraživanju promatrali su dvije skupine djece u igri. Jedna grupa djece bila je okružena s četiri igračke, a druga grupa s njih 16. Skupina s manje igračaka lijepo se igrala s njima, igrali su se dugo i pritom mijenjali načine igre, koristeći svoju maštu da igru učine zabavnom.Druga skupina kao da nije znala na koju će se igračku i igru koncentrirati.

Što nam je dakle činiti?

Pred nama je vrijeme darivanja, a djeca kod kuće ionako već imaju previše igračaka. Jednostavno napravite male kolekcije igračaka, a ostatak spremite izvan vidokruga djece, a to je posebno važno učiniti ovih dana, kako bi se još više veselila i kvalitetnije iskoristila igračke koje će dobiti pod borom.

"Tako će problem biti riješen na svačiju radost, a kad im nove igračke dosade, tad će se razveseliti staroj igrački koju ste na jedno vrijeme skrili od njih. Ali nemojte tada opet izvaditi sve", poručuju terapeuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: index.hr

Vezani članci