Dadilje su krive što muškarci postaju ženskaroši

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U knjizi Unsolicited Gift: Why We Do What We Do psihijatar Dennis Friedman objašnjava zašto muškarci koje su odgajale dadilje postaju ženskaroši i preljubnici, prenosi telegraph.co.uk.

"Dok je muško dijete još u pelenama već mu je nesvjesno usađena ideja "druge žene" - ideja da postoji jedna žena za jednu vrstu potreba, a druga za drugu", tvrdi doktor Friedman.

To znači da čak i onda kada takav muškarac jednom stupi u brak uvijek ima osjećaj da neka druga žene može zadovoljiti njegove osnovne potrebe.

Prva žena bi bila kao biološka majka koju on poštuje i divi joj se, a druga je ona koja ga poznaje i zna koje su njegove potrebe.

Friedman tvrdi da nije napisao knjigu kao vodič za roditelje, nego da bi ilustrirao koliko je snažna moć roditeljstva i koliki zapravo utjecaj ima majka.

Psihijatar navodi da ni ženska djeca nisu imuna na ovakve stvari, ali manje, jer imaju drugačiji odnos s majkama od dječaka.

Friedmanu je jasno da se njegovi zaključci neće svidjeti majkama koje smatraju da imaju pravo i na karijeru te socijalni život iako imaju malu bebu.

"Ali i djeca imaju pravo na vezu sa svojom majkom" tvrdi Friedman.

"Rješenje leži u tome da majke ne bi trebale angažirati dadilju dok dijete ne navrši godinu dana" zaključio je Friedman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

net.hr

Vezani članci