VIDEO  Najstrašniji horori: Ovi filmovi su snimljeni po istinitim pričama

Vidi originalni članak

Predstavljamo vam najstrašnije filmove koji su bazirani na istinitim pričama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prizivanje (The Conjuring)

Horor iz 2013. godine, donosi priču o dvoje istraživača paranormalnih pojava, Edu Warren i njegovoj supruzi Lorraine, i njihovom radu s obitelji koju su navodno terorizirale mračne sile sedamdesetih godina.

Egzorcizam Emily Rose (The Exorcism of Emily Rose )

Film iz 2005. godine prati suđenje svećeniku Richard Moore, optuženom za ubojstvo iz nehata u slučaju Emily Rose. Djevojka je navodno umrla od posljedica neuspješnog egzorcizma.

Priča je bazirana na slučaju njemačke djevojke Anneliese Michel iz 1976. godine koja je preminula od dehidracije i izgladnjivanja nakon nekoliko mjeseci intenzivnog egzorcizma

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ralje (Jaws )

Film iz 1975. baziran je na istoimenom romanu Petera Benchley. Prema tadašnjim izvješćima priča se bazira na stvarnim napadima morskih pasa u New Jerziju 1916. godine.

Teksaški masakr motornom pilom (The Texas Chainsaw Massacre )

Film Tobey Hooper iz 1974. priča o grupi prijatelja koja posjećuje kuću u kojoj je nekad živio, a sad je opsjeda ubojica Leatherface i njegova obitelj kanibala.

Film se bazira na stvarnoj osobi, Edward Gein iz Viskonsina. Ludi Ed je, baš kao i Lederfejs, nosio skalpove i lica svojih žrtava, a kuću je ukrasio ljudskim ostacima.

Egzorcist (The Exorcist )

Horor klasik o 12-godišnjoj djevojčici opsjednutoj demonom iz 1973. godine je snimljen po istinitoj priči.

Film je baziran na stvarnom slučaju dječaka nepoznatog imena iz 1949, a slučaj se vodio pod pseudonimom Roland Doe.

Dječak je preživio i nastavio sa životom, najviše zbog toga što stvarni slučaj nije bio ni blizu toliko dramatičan kao onaj opisan u filmu.

Amityville horror (The Amityville Horror )

Horor iz 1979. priča priču o obitelji Lutz i neobičnim događajima koji su im se dogodili nakon što su preselili u kuću u New Yorka u kojoj se dogodilo brutalno ubojstvo.

Film je baziran na istoimenoj knjizi, a sve skupa se temelji djelimično na stvarnim događajima. ‘

Vezani članci