Napravite prirodnu kozmetiku za lice i tijelo

Vidi originalni članak

Mlijeko za čišćenje i hidrataciju kože

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

- 2 žlice brašna od leće
- narančina kora
- mlijeko po potrebi

Dvije žlice brašna od leće stavite u zdjelu i dodajte žlicu sjeckane narančine kore. Narančinu koru prethodno pročistite od raznih pesticida tako što ćete je držati 24 sata u vodi pomiješanoj sa sodom bikarbonom. Prelijte smjesu od brašna i naranče s malo mlijeka, postepeno dodajte količinu, pazeći da mješavina ne bude jako rijetka.

Ovo je odličan piling za kožu tijela koji možete umasirati u kožu pa se nakon toga istuširati mlakom vodom. Leća je bogata mineralima i vlaknima, a naranče daju prekrasan miris vašoj koži. Koža će vam biti osvježena i mekana nakon ovakvog tretmana.

Mlijeko za čišćenje s bademom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

- 3 žlice očišćenih badema
- 3 žlice bademovog mlijeka
- 1 žlica slatkog bademovog ulja
- 2 kapi eteričnog ulja od narančinog cvijeta

Bademe izmiksajte u blenderu kako bi dobile mekanu i kašastu smjesu. Dobivenu smjesu istresite u zdjelu i dodajte bademovo ulje. Postepeno ulijevajte bademovo mlijeko do gustoće kakvu inače ima mlijeko za čišćenje. Na kraju dodajte eterično ulje od narančinog cvijeta i prelijte smjesu u bočicu od 100 ml.

Dobiveni preparat nanesite prstima ili vaticom na kožu. Slatko bademovo ulje uklanja nečistoću s kože, bademovo mlijeko pojačava elastičnost na koži, sjeckani bademi njeguju i umiruju kožu, a ulje narančinog cvijeta osim svog izuzetnog mirisa ima i hidratantna svojstva.

Maska na bazi lješnjaka

Ova je maska savršena za cijelo tijelo i lice. Pogodna je za suhu kožu, ali ne i za masniji tip kože.

Sastojci:

- 2 žlice nasjeckanih lješnjaka
- 2 žlice bademovog brašna
- bademovo ulje po potrebi

Umiješajte u zdjeli dvije žlice nasjeckanih lješnjaka i dvije žlice bademovog brašna, zatim dodajte bademovo ulje da dobijete dovoljno mekano tijesto. Nemojte dodati previše ulja da smjesa ne bude prerijetka. Masku nanesite na tijelo, ostavite je 20 minuta, a potom isperite toplom vodom. Ovo je lagani piling koji zbog visokog sadržaja masnih kiselina i vitamina E hidratizira kožu lica i tijela.

Korišteni preparati u vašoj će kuhinji ostaviti prekrasan miris dok budete pravile same svoju prirodnu kozmetiku. Uživajte u ovim hranjivim dodacima i dajte svojoj koži kraljevski tretman!

Cosmopolitan.hr

Vezani članci