'Veliki igrači' mobilne ICT razvijaju nove e-SIM kartice

Vidi originalni članak
Glavna prednost e-SIM sustava je u tome što omogućuje jednostavno prebacivanje između raznih mreža i tarifnih modela, te nije poput SIM kartica zaključan za jednu mrežu.

Drugim riječima, nove e-SIM kartice bi trebale postati standard među proizvođačima pametnih telefona, te će se unaprijed ugrađivati u njihove uređaje, kao neka vrsta zajedničke SIM arhitekture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo će biti jako dobro za korisnike, koji više neće morati mijenjati kartice pri prelasku na drugog operatera, ali i za pružatelje telekomunikacijskih mobilnih usluga, jer se neće morati sami baviti izradom ili narudžbom SIM kartica koje isporučuju uz svoje usluge, pa će ujedno i uštedjeti koju kunu, mada ne vjerujemo da će to rezultirati pojeftinjenjem njihovih usluga.

U svakom slučaju, ova "SIM standardizacija" će biti od koristi svima, a najbolji primjer praktičnosti dolazi od Appleovog iPad Air 2 tableta koji posjeduje posebno prilagođenu Apple SIM karticu koja omogućuje korisnicima jednostavno prebacivanje između servisa podatkovnog prometa raznovrsnih mobilnih operatera.

GSMA vjeruje da će e-SIM arhitektura biti već u startu prihvaćena od telekom industrije čim stigne na tržište tijekom iduće godine.

Vezani članci