USKORO PREDSTAVLJANJE iPHONE 15 Evo sve što se zasad zna o novom modelu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Apple će održati svoj sljedeći veliki događaj idućeg mjeseca, a tijekom njega će gotovo sigurno predstaviti najnoviji iPhone 15, iako detalji o uređaju još nisu službeni. Ipak, informacije od pouzdanih izvora sugeriraju da je izlazak novog iPhonea vrlo blizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Appleova velika prezentacija pod nazivom Wonderlust zakazana je za 12. rujna u 19 sati i održat će se u Cupertinu, Kalifornija. Moći ćete pratiti prijenos događaja putem YouTubea i službene web stranice Applea.

Jedna od najvažnijih promjena kod iPhonea 15 je uvođenje priključka USB-C umjesto Appleovog Lightning priključka, što je rezultat pritiska Europske unije. Prema analitičaru Ming-Chi Kuo, samo Pro i Pro Max modeli će imati bržu podršku za prijenos podataka, dok će osnovni iPhone 15 i iPhone 15 Plus podržavati USB 2.0. Svi modeli će imati brže punjenje do 35 W.

Svi modeli iPhonea 15 će također doći s tehnološkim rješenjem nazvanim Dynamic Island, koji je trenutno dostupan samo na iPhoneu 14 Pro i iPhoneu 14 Pro Max. Očekuje se da će Pro i Pro Max modeli imati dodatne značajke kao što su titanov ekran, tanji okviri i potencijalno "akcijsku tipku" sličnu Apple Watch Ultra, koja bi mogla omogućiti dodatne funkcionalnosti aplikacija i pristupačnosti. Prema najnovijim izvješćima, tipka za glasnoću će vjerojatno ostati nepromijenjena.

Vezani članci