Na Viberu možete sačuvati sve podatke kada mijenjate broj ili uređaj

Vidi originalni članak
... svakako spada u sam vrh ove kategorije. Multifunkcionalnost i mogućnost korištenja Vibera na raznim operativnim sustavima gurnuli su ga u orbitu, bez obzira na to što nije i konkurenti imaju dovoljno aduta za konstantnu utrku.

I zato je neophodno da svaka od tih aplikacija, pa tako i Viber, redovito objavljuje sigurnosne, ali i nadogradnje koje donose nove opcije, sve u cilju poboljšanja korisničkog iskustva ili uvođenja novih funkcionalnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Viber je tako odlučio uvesti novu opciju za koju smo gotovo sigurni kako će je svi korisnici dočekati s popriličnim olakšanjem, jer će im uvelike olakšati ili u potpunosti riješiti jedan od vrlo čestih problema. Radi se, naime, o tome da u današnje vrijeme mnogi korisnici vrlo često mijenjaju svoje mobilne uređaje ali i telefonske brojeve i u tim transferima se ponekad izgubi arhiva svih dosadašnjih poruka ili kontakata. I do sada je postojala opcija da u slučajevima kada mijenjate uređaj napravite sigurnosnu kopiju (backup) svih vaših podataka na starom i potom ih prebacite na novi uređaj, piše Zimo.co.

No, od sada ćete na Viberu moći bezbolno promijeniti telefonski broj i SIM karticu, a da pritom ne izgubite niti jedan od vaših ''chatova'' ili ostalih podataka unutar aplikacije Viber. Dovoljno je da nakon promjene broja svoj novi broj prijavite unutar Vibera, ali pripazite i da prije toga napravite backup postojećih podataka. Nakon promjene broja, svi vaši podaci, konverzacije i sve ostalo što imate u Viberu bit će automatski prebačeni i prijavljeni na novom broju, u isto vrijeme će svi vaši kontakti dobiti obavijest o promjeni vašeg broja.

Više o novoj opciji možete pročitati na službenom Viberovom blogu, a upute kako napraviti backup na Android ili iOS uređaju nalaze se OVDJE.

Vezani članci