U Mostaru će biti predstavljeni romani Marijana Mandića

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne organizira književnu tribinu na kojoj će biti predstavljeni romani Marijana Mandića 'Tranzicija' i 'Vojnik u pet odora'. Predstavljanje će se održati u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača 16. studenog od 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U programu će osim autora sudjelovati Ivan Baković i Ivan Vrljić, a u glazbenom dijelu Mirko Golemac. Dijelove iz knjiga govorit će Karla Markotić.

Marijan Mandić (Mostar, 1964.) osnovu školu završio je u Prigrađanima i Potocima, Prometnu tehničku školu u Mostaru, a Filozofski fakultet, odsjek Povijest, u Sarajevu. Do Domovinskoga rata radio je kao srednjoškolski profesor u Elektrotehničkoj, Građevinskoj, Ekonomskoj i Prometnoj školi u Mostaru. 

Domovinski rat provodi na nizu dužnosti. Teško je ranjen u siječnju 1993., zbog čega nosi trajni invaliditet. Za zasluge odlikovan je odličjima Republike Hrvatske: Redom hrvatskoga trolista, Redom hrvatskoga križa, Spomenicom Domovinskoga rata; medaljama: Ljeto '95, Oluja '95.

Objavio je romane: 'Bljesak nade na mom otoku' (Split, 1994.), 'Krvava bjelopoljska poljana' (Mostar, 1996.), 'Ljetopis borbi i nada' (Mostar, 1997.), 'Plamen iznad bugojanskih šuma' (Mostar, 1998.), 'Lutalica' (Mostar, 2010.), 'Lipe mostarske' (Mostar, 2018.), 'Tranzicija' (Mostar, 2020.) i 'Vojnik u pet odora' (Mostar, 2021.).

Vezani članci