Treća večer MFF-a: Na programu su domaći autori i HBO dokumentarac 'Vjetar'

Vidi originalni članak

U programu Domaćih autora, u dvorani kina Borak, dokumentarni program trećeg dana Mediteran Film Festivala počet će filmom "Ljudi koji su sadili drveće", redatelja Zdenka Jurilja nastao po scenariju Josipa Mlakića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča je to o pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane i Armije Republike BiH koji se, četvrt stoljeća nakon što je završio rat, danima i noćima bore protiv zajedničkog neprijatelja. On se zove Postrautamatski psihološki stres (PTSP), psihološko oboljenje kao posljedica nasilnih prizora iz ratnog razdoblja.

U istom programu, u 21 sat na otvorenom kinu, prikazujemo glazbeni dokumentarac snimljen za samo 80 minuta, "Bure Bareta".

Goran Bare zavaljen u stolicu govori o djetinjstvu, odrastanju i zrelosti, o ljubavi, Trumpu i alergiji na ambroziju, o tome zašto mu je uvreda kad ga nazovu rocker i o mnogočemu drugom o čemu je do sada šutio. Film su režirali Renato Tonković, Mario Vukadin i Robert Bubalo.

U službenom natjecateljskom programu od 17 sati MFF prikazuje film španjolskog redatelja Naxta Leuza Fernandeza "Rođen u Gambiji", fiilm izraelskog redatelja Ramy A.Katza "Uzrok smrti". Od 19 sati u programu su "Pitanje vremena" film egipatskog redatelja Muhameda Abdula-Hakima i bh.film 'Kameni govornici' Igora Drljače.

Od 21 sat konkurencija donosi "Meso" film hrvatskog redatelja Elvisa Lenića, i iOtok Mihe Čelara. Posljednje projekcije iz natjecateljskog programa rezervirane su za dokumentarac Izraelca Hillela Ratea "Svoga oca sin" i "Dani trešnje" Mohamada i Ahmada Mallasa iz Sirije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvaranje trećeg festivalskog dana pripalo je onim najmanjima i programu MFF Fora u kojem će, u10 sati u kino dvorani, biti prikazana dugoisčekivana Disneyeva priča "Kralj lavova".

Za sam kraj, u sklopu OFF programa u partnerstvu s mrežom HBO Adria, biti će prikazan dokumentarac "Vjetar", redatelja Michala Bielawskog.

Ovogodišnji festival, koji će trajati do subote 24. kolovoza, čini osam filmskih programa u kojima će biti prikazano 45 filmova. MFF nudi nekoliko svjetskih premijera, nekoliko festivalskih premijera, a neki filmovi se prvi put prikazuju u BiH.

*Generalni pokrovitelj Mediteran Film Festivala je HT Eronet.
Više informacija o 20. izdanju Mediteran Film Festivala potražite na službenoj web stranici ili Facebook stranici 

 

Vezani članci