FOTO  Sonja Jurić predstavila knjigu Na krilima ljubavi na Interliberu

Vidi originalni članak
"Ova knjiga je posvećena djeci s posebnim potrebama, a sadrži tri ilustrirane priče: Suncokret pognute glave (objavljena povodom Svjetskoga dana autizma, 2. travnja), More, nebo i zvijezde (objavljena povodom Međunarodnoga dana slijepih i slabovidnih osoba, 15. listopada) i Osmijeh moje sestre (objavljena povodom Svjetskoga dana osoba s cerebralnom paralizom, 2. listopada). Glavni likovi u knjizi: Maja, Lukas i Ana svakodnevno se bore sa svojim zdravstvenim poteškoćama, ali i životnim situacijama i okruženjem u kojemu odrastaju. Sva djeca imaju pravo na sretno i bezbrižno djetinjstvo, bez ikakvih podjela, izolacija i predrasuda" rekla je autorica.

Na kraju se zahvalila uredniku Alfine biblioteke za mladež književniku Božidaru Prosenjaku i Ani Babić jer je knjiga "Na krilima ljubavi" uz njihovu pomoć 'dobila krila' kako bi se približila čitateljstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoja književna djela za mladež također su predstavili sljedeći književnici: Maja Brajko-Livaković, Melita Rundek, Dubravko Jelačić Bužimski, Branka Primorac, Nena Lončar i Božidar Prosenjak. O knjigama je govorila dr.sc. Diana Zalar, a stihove i ulomke je kazivala glumica Kostadinka Velkovska. Program je vdila Ana Babić.

Vezani članci