FOTO  Priča o Marinu je priča o Mostaru i Hercegovini

Vidi originalni članak

Marin nije samo „naš" veliki umjetnik već puno šire, a priča o njemu je priča o Mostaru i Hercegovini koje on voli više od svega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođen je 1957 godine u Mostaru, i skoro sav svoj umjetnički opus posvećuje svom rodnom gradu i Hercegovini. Teško je sada u jednom tekstu napisati i opisati sva Marinova remek djela, ali dovoljno je pogledati bilo koju od njegovih slika i tada ćete vidjeti svu njegovu umjetničku veličinu.

Često puta za neku od njegovih slika napišem i kažem da je to njegovo najbolje djelo, a onda me Marin iznenadi i demantira jer naslika nešto još puno bolje. Kada čovjek radi nešto što voli, a Marin voli slikati, i kada su njegove slike genijanlne onda s pravom mogu reći da je Marin genije čija djela ostavljaju neizbrisiv pečat u kulturi Mostara, Hercegovine, a i puno šire od toga.

Marin u biti svojim slikama pomjera granice u umjetnosti i svakom svojom novom slikom pomjera ljestvicu za koji stupanj više. Marinove slike ne šute, one govore i pričaju priče o Mostaru i Hercegovini. Kada pogledate njegove šipke morate poželjeti probati to voće, a kamenje u Neretvi tjeraju Vas na kupanje i uživanje i nebesko plavoj ljepotici Hercegovine.

Da je Marin umjetnik svjetskog glasa i slave kazuje nam podatak da je izlagao u Pforzheimu, Karlsruheu i Dusseldorfu, te u San Franciscu i Los Angelesu.

Zemlja Humska naziv je Marinove zadnje velike monografske izložbe koja je oduševila preko 100.000 ljudi prvo u Mostaru, a zatim i u Dubrovniku, Splitu, Zagrebu, Podgorici i Sarajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, priča o Marinu je iskrena priča o Mostaru i Hercegovini, Zemlji Humskoj koja živi i koja se nastavlja.

HERCEGOVINA.info

Vezani članci