NAJAVA Predstava „Eto nama Djeda Mraza“ nudi iznenađenja za najmlađe

Vidi originalni članak

Predstava Pozorišta lutaka Mostar „Eto nama Djeda Mraza“ klasičan je novogodišnji igrokaz za djecu u kojem se prepliću živa igra glumaca i lutkarska animacija. Autor teksta i redatelj ove predstave je glumac i redatelj Nedžad Maksumić.

Troje glumaca u uvodnom dijelu predstave u interaktivnoj igri sa djecom veselo i duhovito čekaju najdražeg gosta, traže ga i u početku, ne pronalaze. Savladavajući sve prepreke i nesporazume, najzad uspijevaju. Jednostavan i predvidljiv rasplet logično završava pojavom djeci najželjenijeg lika ove predstave – Djeda Mraza, koji na kraju dijeli djeci novogodišnje darove.

U predstavi se pleše i pjevaju specijalno za ovu predstavu napravljeni novogodišnji songovi. Glumci animiraju lutke napravljene u najboljim lutkarskim radionicama Bugarske. Svi likovi u predstavi su djeci bliski i razumljivi, sa svojim manama i vrlinama. Sve podsjeća na dječiju igru i lepršava je priča o prijateljstvu i odanosti.

Trajanje predstave nije predugo, kako bi se i najmlađoj djeci omogućilo da zadrže pažnju. Bogato iskustvo kolektiva Pozorišta lutaka Mostar u radu na ovakvim projektima garantuje dobru zabavu za djecu i roditelje, te poučnu, lijepu i razigranu predstavu.

Rezervacije karata po cijeni od 5 KM možete izvršiti na telefon 036/552-625, Email: marketing@plm.ba ili porukom u inbox.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hercegovina.info

Vezani članci