FOTO  Mostar bogatiji za još jednu knjižnicu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Odlukom Instituta 'Yunus Emre' donešenom 2019. godine, knjižnica Instituta 'Yunus Emre' Mostar je dobila naziv 'Özbeyin Aksoy', po čovjeku koji je pored svog djelovanja u Bosni i Hercegovini ulagao velike napore u uspostavljanje i razvoj radio-televizije Turske na Kosovu, kao i podučavanje turskog jezika u školama na Balkanu, čime je dao značajan doprinos uspostavljanju Instituta 'Yunus Emre' Mostar, te promoviranju i očuvanju turske kulture u različitim oblastima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom treće godišnjice njegove smrti upriličen je program otvaranja knjižnice 'Ozbeyin Aksoy' kojoj su uz pridržavanje epidemioloških mjera prisustvovali konzul Republike Turske u Mostaru Yaşar Ergün sa suprugom Başak Ergün, direktor Instituta 'Yunus Emre' Mostar Yunus Dilber sa suprugom Billur Dilber, te supruga Ozbeyina Aksoya, Serap i sin Ali Kamer Aksoy.

U knjižnici sa približno 5.000 naslova, možete pronaći sadržaje za djecu i odrasle na turskom, bosanskom, engleskom i drugim jezicima. Knjižnica je otvorena za sve ljubitelje knjige iz Mostara i šire, navedeno je u priopćenju iz instituta 'Yunus Emre' Mostar.

Vezani članci