FOTO  Hrvatsko proljeće u Kiseljaku i Dobretićima

Vidi originalni članak
...samo su neke od skladbi Miroslava Škore koje je publika u kiseljačkom Hrvatskom domu pjevala zajedno s poznatim hrvatskim glumcem Duškom Valentićem. Naime, u sklopu manifestacije "Hrvatskog proljeća Središnje Bosne" Kiseljak je bio domaćin zagrebačkom kazalištu "Erato" i predstavi "Najbolje godine Đuke Begovića" u izvedbi poznatog hrvatskog kazališnog i filmskog glumca Duška Valentića.

"Najbolje godine" je priča o životu omiljenog bekrije hrvatske književnosti, Kozarčeva Đuke Begovića odnosno priča o slavonskoj bećarskoj duši. Uvjerljivom glumom koja je praćena pjesmama Miroslava Škore, kao i interakcijom s publikom, Duško Valentić nasmijao je i ljubitelje kazališta u Kiseljaku pogotovo nazočne dame kojima je pjevao, ljubio ruke, slao poljupce....

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvijezda popularne serije 'Najbolje godine', glumac Duško Valentić kojeg su gledatelji upoznali kao svećenika Andriju, glumi i u istoimenoj predstavi nastaloj u vlastitoj produkciji.

I dok je Duško poznate tamburaške pjesme pjevao uz pratnju harmonike, tamburaški zvuci sinoć su odjekivali Dobretićima. Po prvi put u četiri godine ova najmanja i najmlađa općina ŽSB uključena je u projekt na inicijativu načelnika Ive Čakarića te su se žitelji ali i brojni gosti odlično zabavili uz zeničke "Zlatne žice".

Vezani članci