Filmski hitovi, koncert i predstava obilježit će ostatak kolovoza u Konjicu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U okviru redovnog kino repertoara, ustanova Narodni univerzitet (NU) Konjic u Konjicu organizira svjetsku premijeru sinkroniziranog animiranog filma 'Tuljani specijalci' u kino dvorani Narodnog univerziteta, u četvrtak 18. kolovoza od 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je izgubio svoju najbolju prijateljicu, neustrašivi tuljan Quinn okuplja nestašnu ekipu koja će morskim psima uzvratiti udarac, angažirajući iskusnog ratnika Claggarta i njegov vojni um koji će mu pomoći u obuci njihovih prijatelja tuljana.

Quinn i njegov tim ubrzo počinju koristiti sve lukave trikove i svježe ideje kako bi obranili svoj dio mora od svojih uvijek gladnih protivnika i konačno dokazali da tuljani nisu samo hrana za morske pse.

Ustanova Narodni univerzitet Konjic u Konjicu organizira cjelovečernji koncertni program na 'Danima dijspore Konjic u srcu BiH', u okviru repertoara 'Konjičkog kulturnog ljeta', a pod pokroviteljstvom Grada Konjica. U petak, 19. kolovoza od  20:15 sati nastupit će sevdah i fussion bend 'Divanhana' (u slučaju kiše koncert će se održati u kino dvorani NU Konjic). 

Debitantski album 'Dert' snimili su u veljači 2011. godine u studiju Fattoria Musica u Njemačkoj, u suradnji sa izvođačem tradicionalne muzike Vanjom Muhovićem. Album je u svibnju 2011. godine, kada je objavljen, ponudio i neke pjesme koje nikada ranije nisu bile snimane, ni prezentirane javnosti.

Nošen krilima novog studijskog izdanja i sjajnih recenzija, bend počinje novu koncertnu turneju #ZavrzlamaTour koja u prvoj polovini 2022. godine obuhvata koncerte u Oslu, Budimpešti, Beču, Linzu, Ankari, i mnogim europskim metropolama. U jeku koncerata 'Divanhana' javnosti objelodanjuje vijest da završavaju profesionalnu suradnju sa Šejlom Grgić, te predstavljaju novu članicu Selmu Droce sa kojom nastavljaju koncertnu turneju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U okviru 'Konjičkog kulturnog ljeta 2022', Ustanova NU Konjic imat će priliku da ugosti predstavu 'Prah' sa prvacima bh. teatra Gordanom Boban i Mirsadom Tukom, a u režiji Miralema Zubčevića. Predstavu je producirao Centar za kulturu i mlade općine Centar- Sarajevo. Predstava će biti odigrana u kino dvorani NU Konjic u utorak, 23. kolovoza od 20:15 sati.

U okviru redovnog kino repertoara, ustanova NU Konjic predstavlja svjetsku premijeru filma 'Zvijer/beast' u kino dvorani NU, u četvrtak 25. kolovoza od 20 sati.

U novom, uznemirujućem trileru Idris Elba (Paklene ulice- Hobs i Šo, Odred otpisanih) glumi oca koga, zajedno sa njegove dvije kćerke, progoni ogromni lav odmetnik, u namjeri da dokaže da u savani može biti samo jedan predator na vrhu lanca ishrane.

Dr. Nate Daniels (Elba) koji je nedavno postao udovac, sa kćerkama odlazi na dugo planirano putovanje u Južnu Afriku, gdje je prvi put sreo svoju ženu, u rezervat za divljač kojim upravlja Martin Betls, stari obiteljski prijatelj i biolog za divlje životinje. Ali ono što počinje kao putovanje iscjeljenja, prerasta u strašnu borbu za opstanak kada ih počne uhoditi lav, koji je preživio napad krvožednih lovokradica i zbog toga sve ljude vidi kao neprijatelje.

Vezani članci