Evo što možete pogledati do kraja tjedna u mostarskom Kazalištu i Pozorištu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Dokumentarno-glazbenim pastoralom 'Didak – svjetlost iz Hercegovine', u četvrtak, 3. veljače, s početkom u 20 sati u HNK Mostar, obilježava se stogodišnjica smrti fra Didaka Buntića, hercegovačkog velikana, koji je krajem Prvog svjetskog rata u Slavoniji i Srijemu osigurao prihvat za 17.000 djece. Ovaj znameniti franjevac obilježio je razdoblje kada je cijeloj Hercegovini bilo izuzetno teško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst za pastoral je fra Šimuna Šite Ćorića, a režirao ga je Ivan Leo Lemo. Koproducent ovog projekta je HKUD 'Didak' iz župe Gradnići.

Adaptaciju i dramaturgiju sačinio je Dragan Komadina, scenografiju potpisuje Vesna Režić, glazbeni urednik je Igor Tatarević, a autor videa Slaven Marinčić. U ovome pastoralu, osim Roberta Pehara, sudjeluju Jelena Kordić Kuret, Ivo Krešić, Ilija Pujić, Ivan Prskalo, Mustafa Stupac, Mario Bošnjak, Marijo Bevanda, Lucija Zovko, Marko Palameta i Petar Jozić, a svoj je glas 'posudio' i Nedžad Maksumić.

Nagrađivana predstava 'Gnijezdo', u kazališnoj javnosti neformalno proglašena i jednom od najboljih predstava zadnjih nekoliko godina u BiH, bit će odigrana u petak, 4. veljače, i u subotu, 5. veljače 2022. godine s početkom u 20 sati.

Ovaj neobični kazališni komad, jer ga se doživljava svim čulima, autorski je projekt Marine Petković Liker, a inspiriran je poezijom Marka Tomaša. Za ovu predstavu uvijek se traži ulaznica više, a u njoj igraju Miro Barnjak, Bojan Beribaka, Angela Bulum, Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić, Jadranka Popović Miljko i Ivan Skoko.

Broj mjesta je ograničen, a ulaznice po cijeni od 10 KM moguće je rezervirati porukom preko Facebook ili Instagram stranice hnkmostar ili telefonom na broj 063 019 019 od 9 do 16 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena ulaznica za studente, učenike, umirovljenike i nezaposlene osobe je 5 KM. Studenti te nastavnici i djelatnici Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere/ulaznice, odnosno godišnje karte.

Ljubitelji kazališne umjetnosti u mjesecu veljači imat će priliku uživati u sjajnom programu koji je pripremilo Narodno pozorište (NP) u Mostaru.

Već u petak 4.2.'22. god. od 20 sati na repertoaru u NP na velikoj sceni bit će odigrana predstava 'Heroj nacije' Ivana M. Lalića, u režiji Gorana Damjanca. Ova crna komedija, kako je žanrovski opisuju pisac i režiser, tematizira stanje duha običnog čovjeka kroz prizmu 'skrivenih' kamera, i kao posljedicu, raskol unutar ličnosti koja se nađe između stvarnosti i realitija - parastvarnosti.

Glumačku postavu čine: Saša Oručević, Amela Kreso, Fatima Kazazić Obad, Dražen Pavlović, Emir Spahić i Vedran Vilogorac. Cijena ulaznice je 10 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM.

Karte kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 - 14 sati ili rezervirati na telefon 036/550-128. Na dan izvedbe predstave, blagajna je otvorena od 9 do 14 sati te od 18 sati do početka predstave. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: marketing@npm.ba, te putem poruke u inbox na Facebook i instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Vezani članci