ZAPELO NA SPORTU Oporbenjaci tvrde da će Leotar imati skuplje reflektore od klubova u Ligi prvaka

Z. Lojpur/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Članovi Pokreta „Za pravdu i red“, na današnjoj konferenciji za novinare, pozvali su gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića i skupštinsku većinu da na sutrašnjoj sjednici s dnevnog reda povuku Odluku o izmjeni odluke o načinu financiranja nabavke reflektora za potrebe stadiona “Police” u Trebinju. Kako tvrde u ovom Pokretu, reflektori na stadionu Leotara bit će skuplji i od onih koji svijetle na utakmicama Lige prvaka, a da je nevjerovatno da je cijena te nabavke s 850 tisuća maraka narasla na čak dva milijuna i 250 tisuća. Oni tvrde da se radi o klasičnoj pljački narodnog novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Već u prošloj godini mi smo dali 300 tisuća KM. Umjesto da se doda još 550 tisuća ove godine i da se završi ta javna nabavka, mi imamo ove godine milijun i 140 tisuća, a dogodine još 815 tisuća, što je zajedno 2 milijuna i 225 tisuća. Postavlja se pitanje koliko će novca otići u “vjetar”, gdje će završiti s obzirom da imam podatke da se u isto vrijeme u zapadnoj Hercegovini u Posušju rade reflektori koji će iznositi svega oko milijun i 500 tisuća, pa se postavlja pitanje zašto su naši toliko skuplji?”, kaže za hercegovina.info Đorđe Vučinić iz Pokreta “Za Pravdu i red”.

Narodni zastupnik Nebojša Vukanović ističe da je nevjerojatno da osvjetljavanje malog stadiona “Police” s 5000 stolica košta tri puta skuplje nego “Marakana” koja ima 60 000 stolica. Vukanović najavljuje i mogućnost prosvjeda ukoliko Odluka o reflektorima ne bude povučena s dnevnog reda Skupštine grada Trebinja. 

“Idući tjedan mi ćemo krenuti s radikalnijim mjerama i prosvjedima. Naravno, podnijet ćemo ponovno i kaznene prijave. Ako ne bude rezultata, blokirat ćemo i Općinu i Tužiteljstvo, natjerati institucije da rade svoj posao. Nećemo dozvliti da se i ova izborna kampanja završi tako što će iz gradskog proračuna nekažnjeno izvući milijuni maraka, kupovati sirotinju i ostati još četiri godine na vlasti da razore do kraja Republiku Srpsku”, zaključuje Vukanović.

Članovi Pokreta “Za pravdu i red”, napominju da je na stadionu Leotara i ranije višestruko uvećavana cijena radova na izgradnji atletske staze, zbog čega su Okružnom javnom tužiteljstvu prije dvije godine podnijeli kaznenu prijavu, ali ništa nije urađeno po tom pitanju.

Vezani članci